Мадуродам, Хага

Здравейте, искам да споделя с вас за красотите на любимата ми страна Холандия. От 2010 до февруари 2012 имах възможността да посетя няколко пъти тази невероятна страна на ниската земя, на вятърните мелници, на налъмките, лалетата и на какво ли още не…

В град Хага в Холандия се намира забележителният атракцион Мадуродам. Той представлява огромна колекция от известни обекти, направени в мащаб 1:25 и показва най-забележителните обекти в цяла Холандия, а именно катедрали, заводи, летища, атракциони, жилищни сгради, населението на страната, каналите, социален живот и т.н.

Пресъздава в приказни миниатюри миналото и настоящето на Страната на лалетата. Разположен е на площ от 18 000 кв. м., в който има 150 макета, 5236 малки дървета и 30 000 цветни луковици. Дърветата, храстите и цветята се поддържат до необходимата височина. Дървета, които достигат до 15 м. височина, тук са високи 60 см.

Повечето от макетите са оживени. Срещу цена от 10 цента, те се задвижват / бият камбаните на катедралите; люлките от увеселителния парк заработват; публиката в концертната зала започва да ръкопляска; самолетите на летището потеглят; срещу едно евро миниатюрата на градините Кукенхоф ти пуска метална значка с лалета; корабите се движат; от заводите за производство на шоколадови бонбони си взимаш бонбонче и т.н./

По работещите магистрали, ж.п. мрежата, кръстовищата, пристанищата и летището се движат 4542 коли и камиони, 58 кораба, 32 самолета и 12 влака.

Това е едновременно вълшебно градче, уникална атракция и атрактивен парк. От посещението си човек разбира какво е Холандия, като забележителности, начин на живот, индустрия, население, история, търговия и др. Това е място, което си заслужава да се посети.

Изпращам снимки с които ще усетите невероятната атмосфера на МАДУРОДАМ.

Автор: Ани Атанасова
Снимки: Ани Атанасова

Публикувано в категория: Конкурс за пътеписи "Къде бях? Какво видях?" 2012., Холандия . Тагове: , , Коментарите и trackbacks са забранени.

Един коментар

  1. Swetlana Kadieva
    Изпратен 17.03.2012 на 23:20

    Mnogo e krasivo. Ne snaeh, 4e w Haga ima takaw atrakzion. Snimkite sa strahotni!

Начало | Партньори | Публикуване на статия     Copyright ©2024. POBLIZO.COM - През очите на пътешественика. Пътеписи