Градините на Кукенхоф

Здравейте, искам да споделя с вас за красотите на любимата ми страна Холандия. От 2010 до февруари 2012 имах възможността да посетя няколко пъти тази невероятна страна на ниската земя, на вятърните мелници, на налъмките, лалетата и на какво ли още не…

Мога да напиша много неща, но ще се спра на две, които мисля, че най-много биха ви впечатлили.

Близо до град Лис се намира местността Кукенхоф.Това е едно от най-прекрасните кътчета, на които човешкото око може да се наслади. Отворени са само два месеца в годината, от средата на март до средата на май.


На 8 акра площ с една основна градина и още седем, наречени „Вдъхновяващи градини ”, ти попадаш в един приказен свят с над 7 мил. цветя, различни дървесни видове, водни каскади и канали, заведения за отмора, кът с животни /които можеш да докоснеш /, стъклен лабиринт, магазинчета за цветя, в които може да си купиш невероятен букет, направен по твой вкус, както и шапка от естествени цветя и още много атракционни кътове.

В градините се усеща мириса и духа на Холандия. Около теб е килим от отлично аранжирани лалета, зюмбюли, минзухари, орхидеи, циклами, нарциси… в цветна палитра.

Красиви бели лебеди се движат грациозно по водните канали, до които можеш да се докоснеш.

Налъмките и вятърните мелници са навсякъде.

Има закрити зали с цветя, където се прави цветно шоу, уникално изработени икебани, парад на цветята, ревю с атрактивни шапки.


Градините са озвучени от холандски оркестър, който се движи сред посетителите и вдъхва още повече вълнение у хората.

Разхождаш се, наслаждаваш се на аромата и красотата около теб и си казваш:” Не, това не може да е реалност, аз съм в приказка…”.

Пожелавам от сърце на всеки да има възможност да посети този райски кът.

Автор: Ани Атанасова
Снимки: Ани Атанасова

Публикувано в категория: Конкурс за пътеписи "Къде бях? Какво видях?" 2012., Холандия . Тагове: , , Коментарите и trackbacks са забранени.

5 Коментари

  1. Rena Lozanova
    Изпратен 17.03.2012 на 19:27

    Neveroqtno mqsto,strahotni snimki!Blagodarq ti,Ani,che spodeli s nas tazi krasota!Uspeh!

  2. Marty
    Изпратен 15.03.2012 на 21:09

    S takava krasota az sam mnogo ubeden che ti she spechelish konkursa!!! AZ znam kakva e krasiva Holandiya!!! Ti si kasmetliikata!!!

  3. Иванка
    Изпратен 15.03.2012 на 15:46

    Не мога да повярвам,че съществуват такива красоти.Всеки би мечтал да се докосне до тях. Мечтая и аз.Благодаря на Ани,че ги сподели с нас.

  4. SVETLA
    Изпратен 15.03.2012 на 15:38

    Това са снимки изпълнени с красота,които ме зареждат с настроение и позитивни мисли.
    Пожелавам си и аз да видя с очите си тези красиви места.

  5. Капка
    Изпратен 15.03.2012 на 13:24

    Много ми харесаха впечатленията, които Ани е споделила. Снимките са страхотни, статията, която ги придружава също много ми допадна. Ще се радвам, ако и аз успея да видя и се докосна до тези красиви места.

Начало | Партньори | Публикуване на статия     Copyright ©2024. POBLIZO.COM - През очите на пътешественика. Пътеписи