Коледен базар във Виена

С наближаването на Коледа, предлагам на вниманието на читателите няколко снимки от коледния базар 2010 пред Кметството във Виена и няколко снимки на част от празничната украса из града.

Не може да се опише нито с думи, нито със снимки атмосферата на Виена по празниците. Само Прага може да се мери по пищност и дух в създаването на коледно настроение у хората.

Снимах града в средата на ноември, в началото на подготовката за празниците. Не мога да си представя колко по-украсена и красива е Виена сега.

Коледните базари в града са няколко (пред Шонбрун, пред музеите близнаци, пред зоологическата, Белведере и тн), но главният е пред Кметството. Мирисът на коледни сладкиши и пунш веднага потапят посетителя в приказно настроение.
Какви сладки неща за ядене има и анорексик ще прояде. Прекрасни коледни играчки от стъкло, всякакъв вид украса и подаръци са отрупали къщичките-сергии.

Сравнението между коледна София и Виена може да доведе до отчаяние дори и най- безразличния към празниците човек. Затова спестете си лошото настроение и си представете, че Виена е София, поне докато разглеждате снимките.

Натиснете върху снимката, за да разгледате целия албум във висока резолюция.

viena_koleda

Снимки: Марина Илиева

Публикувано в категория: Виена, Фоторепортажи . Тагове: , , , Коментарите и trackbacks са забранени.

2 Коментари

  1. Марина Илиева
    Изпратен 12.12.2010 на 9:43

    Снимките са правени през деня и в началото на откриването на базара.
    Изпратете снимки от Нюрнберг, за да видим как е там :)

  2. Rumi Dimitrova
    Изпратен 12.12.2010 на 9:33

    uf, napravo qko sym razo4arovana :(((((((( o4akvah da vidq nesto hubavo, a to…… golo, prazno, stykat po 3-4 4oveka……
    v Nuernberg e naistina prekrasno – mnogo kysti4ki nagysto i tesni4ki pyte4ki mejdu tqh i hora, hora…. ne mogat da… se razminat…… i nqkolko sceni s koncerti…… mmmmm i gluehwein s nuernberger rostbratwuerstchen :)))))))Mehr anzeigen

Начало | Партньори | Публикуване на статия     Copyright ©2024. POBLIZO.COM - През очите на пътешественика. Пътеписи