Карнавалът в Габрово

Здравейте! Аз съм Иванка Стойчева от Габрово. Ще Ви разкажа малко за хумора в моя град и за карнавала от тази година.

Домът на хумора и сатирата е роден на 1 април 1972г. и е горд наследник на местния фолклорен хумор и веселите карнавални традиции на град Габрово-българската столица на хумора. Тук почитаме шегата, веселието и карнавалите. Събираме хумор и сатира в карикатури, фотографии, живопис и скулптура от четирите края на света. Организираме международни хумористични изяви и поощряваме млсди и утвърдени художници да създават хумористично творчество . Издаваме албуми и сборници с визуален и словесех хумор. Предлагаме образователни програми за малки и големи деца и макар че за нас хуморът е сериозно дело, правим сериозни опити да гледаме на човешките проблеми откъм веселата им страна. Затова издигаме мотото:СВЕТЪТ Е ОЦЕЛЯЛ ЗАЩОТО СЕ Е СМЯЛ !

Тази година карнавалът ни отново беше доста забавен и смешен. Незнам дали с думи може да се разкаже за всичко, което човек може да изпита само ако присъства в Габрово.От всички градове идват да празнуваме заедно. Заслужава си ако не за друго то поне заради усмивките на децата ,които не слизаха от лицата им. Пращам ви снимки от карнавала на 16.05.2009г на първата снимка е сина ми, облечен като пчеличка, на последната е пак той.
Заповядайте 2010 г да празнувате с нас!


Снимки: Иванка Стойчева

Публикувано в категория: БГ . Тагове: , , Коментарите и trackbacks са забранени.

Един коментар

  1. Mariana Marinova
    Изпратен 22.11.2009 на 18:27

    Bravo Ivanka! Hubavo e 4e spodelihte s nas Gabrovskia festival , taka kakto vie ste usetili tarjestvata.Snimkite dopalvat kazanoto.Uvle4eni v ejednevieto,v borba za oceliavane vav vreme na ikonomi4eska kriza, nie gubim 4uvstvo za humor, koeto e mnogo vajno, v tejki momenti.Blagodari, 4e napomniash za tradiciite na balgarina.

Начало | Партньори | Публикуване на статия     Copyright ©2024. POBLIZO.COM - През очите на пътешественика. Пътеписи