Дубай

Дубай е една от най-бързо развиващите се туристически дестинации в световен мащаб, както и водещ икономически център в Близкия Изток.

Дубай

Дестинацията придобива широко популярност с няколко мащабни строителни проекта, които се осъществяват в емирството. Сред тях са Палмовите острови и сградата на Бурдж Ал Араб – седем звездният хотел, който държи първенството за най-висок хотел в света. Тук се намира и най-високата сграда в света – небостъргачът Бурдж Халифа (Бурдж Дубай). Дубай често е наричан „Градът от злато“, поради множеството златни изделия, които се предлагат на изгодни цени.

Дубай

За да организирате почивка или екскурзия до Дубай е добре да знаете, че е по-добре това да се случи през зимата. Тогава температурите там са по-поносими, подобни на нашите през лятото. Почивките, които се организират от туроператорите в България са често с продължителност до 5 дни, а екскурзиите до 7 дни. В единия случай престоят е в луксозен хотел на база all inclusive, а в другия в по-семпъл хотел, но с допълнителни екскурзии, които да разнообразят престоя. Обикновено в програмата са включени няколко организирани мероприятия – например сафари с джип и посещение на Бурдж Халифа и е предоставена възможност за избор на допълнителни атракции – полет с балон, яздене на камила, среща с бедуините и др. Те се заплащат допълнително към основната цена и това се случва още преди заминаване.

Дубай

Цените на почивките до Дубай варират значително, според избора на хотел, но най-общо обхващат диапазона от 1000 до 1500 лева за 5-дневен престой. За Нова година цените са малко по-високи, като започват от 1300 лева на човек, настанен в двойна стая.

Дубай

При екскурзиите има значение периодът на провеждане – през по-слабите сезони – пролет и есен е по-евтино, отколкото през декември и януари, когато е пикът на пътуванията до Дубай. Цените тук започват от 850 на лева на човек за 5 дни през пролетта и стигат до 1500 лева за 7 дни през декември.

Дубай

Конкретни предложения за почивки и екскурзии до Дубай, както и още полезна туристическа информация, вижте на сайта globalen.bg.

Публикувано в категория: Дубай . Тагове: Коментарите и trackbacks са забранени.

Начало | Партньори | Публикуване на статия     Copyright ©2024. POBLIZO.COM - През очите на пътешественика. Пътеписи