Eнциклопедия на пътешественика: Европа

Издателска къща „ХЕРМЕС” представя ЛУКСОЗНОТО ИЗДАНИЕ
Eнциклопедия на пътешественика: Европа
Местата, които трябва да посетите
от Майк Джерард

Енциклопедия на пътешественика: Европа

Енциклопедия на пътешественика: Европа

обем: 224 стр. от: 11.10.2013 г.
цена: 29,99 лв.
ISBN: 978-954-26-1218-6

Пътеводител на най-популярните туристически дестинации в Европа

Тази енциклопедия ще ви разкрие уникалната красота на най-впечатляващите природни и архитектурни забележителност в Европа – от грандиозните дворци на величествения Санкт Петебург и историческите пластове на хилолетния Пловдив до дивата красота на Пиринеите и внушителните фиорди на Норвегия.
– Предложения с най-атрактивните забележителности и най-подходящото време за посещение
– Полезна карта на района
– Практически съвети
– Любопитна информация и богат снимков материал

За автора
Майк Джерард е британски пътеписец, който е получил няколко награди за работата си. Има публикации във вестници и списания по цял свят, сред които „Таймс“, „Уондърлъст“, „Уошингтън Поуст“ и „Острелиън“. Автор е и на повече от тридесет пътеводители за водещи издателства, като е писал за Гърция, Франция, Испания, Италия, Нидерландия и Обединеното кралство. За пръв път Майк пътува до континентална Европа на 11 години, когато отива на училищна екскурзия до река Рейн в Германия. Оттогава той непрестанно кръстосва Европа. Той е изминал разстоянието от Прага до Виена на велосипед, пътувал е до Северната полярна окръжност с влак, обиколил е лозята на Бордо и работил като сервитьор в гръцка таверна. Майк е прекосил Стария континент от Португалия до Северната полярна окръжност, от Северна Ирландия до Истанбул.

За енциклопедията
Вдъхновяващ пътеводител, който ви дава нов поглед към най-предпочитаните дестинации и ви помага да решите коя от тях искате да посетите. Европа е разнолик континент. На неговата територия се намират някои от любимите туристически дестинации – Древният Рим, Барселона на Гауди, новият Берлин, – където изобилстват забележителности, които очакват всички, интересуващи се от история, култура и архитектура.

Стилните и сюрреалистични сгради на  каталунския архитект Гауди подхождат идеално на Барселона

Стилните и сюрреалистични сгради на каталунския архитект Гауди подхождат идеално на Барселона

Ала Европа предлага и редица по-закътани места, отличаващи се с красотата на природата си – Шотландските острови, живописните Швейцарски Алпи или ледниците и вулканите на Исландия, – които оставят незабравими впечатления у посетителите.

Живописните Швейцарски Алпи

Живописните Швейцарски Алпи

Тази енциклопедия ще ви отведе на обиколка из най-прекрасните кътчета на Европа: най-хубавите градове, замъци, катедрали, планини, езера, гори и брегове.

Специално място в енциклопедията е отделено и на хилядолетния Пловдив.

Красивата сграда на Етнографския музей в Пловдив е национален паметник на културата

Красивата сграда на Етнографския музей в Пловдив е национален паметник на културата

Красивата сграда на Етнографския музей в Пловдив е национален паметник на културата.

Всяка глава е посветена на определена дестинация и описва особеностите й, превръщащи я в атракцията, която обезателно трябва да се види. Картите поставят местата в географския им контекст, а зашеметяващите фотографии ги отличават едно от друго.

Ако вече сте били в някои от тези места, енциклопедията ще ви накара да пожелаете да ги видите отново. Ако пък възнамерявате да отидете там, ще откриете множество практични съвети, както и важна информация. А ако знаете, че никога няма да ги посетите, описанията и илюстрациите в Енциклопедия на пътешественика: Европа ще ви накарат да изпитате чувството, че сте били там.

Автор: Издателска къща „ХЕРМЕС”

Публикувано в категория: • Poblizo . Тагове: , Коментарите и trackbacks са забранени.

Начало | Партньори | Публикуване на статия     Copyright ©2021. POBLIZO.COM - През очите на пътешественика. Пътеписи