Агресивни кънки на рампа на Roskilde 2013

Роскилде, Дания – 8 дни музика, на 8 сцени, 195 групи и емоция, която остава завинаги. От 29-ти юни до 7-ми юли 2013. Сред групите, които ще свирят на грандиозния фестивал ще са Slipknot, Rihanna, Metallica…


И тази година ще имаме и малко българско участие. Специално демо на фестивала ще направят агресив кънкьорите на рампа Rich Parker (Англия), Eito Yasutoko (Япония, победител от X Games 2013*) и Павел Митренга (България).

Павел Митренга, Страсбург

Павел Митренга, Страсбург

След успешното организиране и представяне на Montana Spring Sessions 5, където наблюдавахме фристайл кънки, лонгборд, скейтборд, маутин байк, BMX, и агресив кънки и след състезанието в Страсбург, Роскилде ще е следващата сцена за екстремни кънки.

Montana Spring Sessions 5

Montana Spring Sessions 5

Това лято най-добрите български кънкьори подготвят и поредица от демонстрации на рампа по Българското Черноморие. Така, който няма да ходи на Роскилде, може да ги гледа на Лозенец! :)

На състезанието в Монтана, Павел отговори на няколко въпроса за кънките и приятелите.

Ники, Павел, Киро

Ники, Павел, Киро

– Здравей! Представи се накратко.
– Здравей! Казвам се Павел Митренга от асоциация Disaster. Kарам кънки от вече 16 години и от 10 години насам се занимавам с организацията на състезания и събития с кънки агресивен стил.

– Днес сме на състезанието в Монтана. Как очакваш да протече то? Кои са участниците?
– Днешното състезание е доста силно с международно участие. Имаме 5 участника от Русия, от Англия 6 човека, между които сребърният медалист от X Games и N1 карач в Европа Рич Пакър. Специално за събитието чак от Япония долетя Юсуке Аихара, който е двукратен бронзов медалист от X Games. Нивото тази година ще е много добро.

– Лесно ли се организира подобно събитие?
– За 5-та поредна година състезанието го организираме с Киро (Кирил Траянов), като тази година спонсори са ни Контрабанда и Вертиго и благодарение на тяхната подкрепа успяваме всичко това да се случи.

– Значи ще има и награди?
– Да, 100 евро награда за 1-во място стрийт и 100 евро награда за 1-во място рампа.

– А в кои дисциплини ще има състезания?
– Състезания има на стрийт и на рампа, а фристайл кънкьорите са дошли да направят демонстрация по слалом. На рампа участват около 15 състезателя, които се пускат първо на квалификации, на които се избират 6-те най-добри карачи за финала. Тази година организираме състезанието по формата на X Games – 5 ръна по 30 сек. за всеки участник. Точките от най-добрите 2 опита се събират така се формира общото класиране в квалификациите. По същия начин е и на финала.


– Ти как започна да се занимаваш с кънки ?
– С кънки на рампа започнах да се занимавам през 97-ма. То се случи доста спонтанно. Още на втория месец, когато започнах да карам кънки попаднах на рампата в Южния парк и ми се стори много интересен уред и така лека-полека покарвах там, запознах се с Ники и Киро и започнахме да караме пред паметника на Съветската армия, където “лепнахме” нашите първи трикове и оттогава насам не сме спирали да караме.

– В момента живееш главно в Дания. Там караш ли? Има ли рампа?
– Да. Условията в Копенхаген са доста по-добри отколкото в София. Там се опитвам да карам почти всеки ден. И там съм организирал състезания.

– Един от твоите приятели кънкьори Ники Найденов “Малкия”(4-ти на X Games 2013*) ще участва на Зимните олимпийски игри в Сочи в дисциплината халф-пайп. Как се подготвя за там?
– Той е доста, доста специален човек, може би най-талантливия човек, който аз познавам. Той ще участва със ски, защото намира паралел между кънките и ските. Доколкото знам се подготвя във Австрия. Той имаше няколко изключителни представяния, сред които 2-ро място в Кютай (Австрия), като се има предвид, че се беше подготвял само 2 седмици преди това на халф-пайп.
– Значи ще му стискаме палци да ни донесе следващия медал от Зимни Олимпийски игри! :)
– Да. Изключително много талант в един човек.

– Кажи нещо и за другия организатор на състезанието, кънкьор и твой приятел Киро? Той е любимецът на публиката обикновено.
– Киро е любимец на всички, може би защото карането винаги отразява донякъде и същността на човека. Той винаги кара много лудо и с адски много желание и енергия. Той е точно такъв човек и това хората го виждат. Карането му е много искрено, носи много енергия и това зарежда винаги публиката.

– Благодаря ти! :)

* Новина от последните часове

Още снимки и видео от предишни състезания на рампата в Монтана:
Montana Spring Sessions 5
Екстремни кънки на рампата в Монтана
Европейско първенство по кънки на рампа, Монтана 2010

Публикувано в категория: И-О . Тагове: , , , , , , , , Коментарите и trackbacks са забранени.

Начало | Партньори | Публикуване на статия     Copyright ©2024. POBLIZO.COM - През очите на пътешественика. Пътеписи