Гондолите във Венеция

Гондолиеритe и гондолите във Венеция са толкова запомнящи се и живописни, че бих искал да разкажа за тях. Въпросът дали разходката с гондола във Венеция е задължителна част от една екскурзия или не, може да бъде спорен, но когато говорите навсякъде по света за Венеция, рядко първо някой разказва за базиликата или площада свети Марко. Вместо това, Венеция се свързва с гондолите и романтичните „водни улици“. Гондолитe и гондолиерите са реално гордостта на този уникален град.

Гондолите на Венеция

Някога във Венеция е имало хиляди гондолиери, днес те са значително по-малко и определено е атракция да се разходиш с гондола. В гондолата могат да се настанят до шест души. Има няколко основни кейове за гондоли, но обикновено обиколката започва от спирка Santa Maria del Giglio.

Цените за разходка с гондола са доста високи, но търсейки в интернет попаднах на сайт, който предлагаше тази атракция на добра и достъпна цена- 41 €.
Също така се предлагаше и разходка с гондола и вечеря.

Именно с последното изненадах моята половинка, тъй като имахме годишнина от сватбата. Удобството беше, че нашето романтично местно ресторантче се намираше в близост до последната ни спирка от разходката с гондола. Всичко ми излезе 89 € и останахме изключително доволни от цялата вечер.

Ако искате да преживеете романтична разходка и да си спестите нервиращото чакане на дълги опашки ви препоръчвам да си резервирате онлайн билетите, както направих аз. В противен случай, ако преговаряте на място с гондолиера разходката ще ви излезе около 90 € както се случи с мои приятели. Сигурен съм, че ще искате да си го спестите.

Подарете си това специално изживяване (особено, ако имате повод), защото Венеция е градът на гондолите и романтиката.

Автор: Съби Георгиев
Снимка: Съби Георгиев

Публикувано в категория: Венеция . Тагове: , Коментарите и trackbacks са забранени.

Един коментар

  1. Изпратен 11.10.2013 на 15:34

    Съби, чудесен разказ! Но все си мисля, че като каже А е хубаво човек да продължи и до Я.
    Т.е. би ли ми казал сайта от който онлайн си поръчал гондола и вечеря!
    Благодаря ти предварително!може и на емейл ако искаш- [email protected]

Начало | Партньори | Публикуване на статия     Copyright ©2024. POBLIZO.COM - През очите на пътешественика. Пътеписи