Дяволският остров (Ile Royal)

Изпращам ти снимки от Дяволския остров или така наречения Ile Royal.
Това е остров, намиращ се на границата между Карибско море и Атлантика. Част е от територията на Френска Гвиана. През 19 и 20-ти век (доколкото си спомням до Втората Световна война), островът е бил каторга. Там са били изпращани престъпници, осъдени на смърт и на доживотен затвор от Франция.
Има и филм по действителен случай – Le Papion (и книга бел.ред – “Пеперудата” от Анри Шариер), епична история за живота на острова на смъртта, от който се счита, че никой не е успял за избяга.

Снимките са на кораба, на който бях-Silver Cloud, на помещенията, където са живели затворниците, къщите на офицерите и на охраната на затвора, офицерската столова, ровът, в който и до днес живеят няколко крокодила (там са били изхвърляни труповете на мъртвите затворници) и снимки на по-малкия остров до острова-каторга.


Снимки: Явор Иванов

Публикувано в категория: Френска Гвиана . Тагове: , , ,

  

Вашият коментар

Вашият Е-мейл НЯМА да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

*
*

Можете да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>