2012 – 6 теории за края на Света

Новата дата за край на Света – масово унищожение или поне край на човешкото общество, каквото го познаваме, е насрочена за Декември 2012 г.
След неосъществилия се срив в компютърните технологии през 2000 г., несбъдналото се пророчество на Пако Рабан за астероид, който ще помете Париж и редица други предсказания, дойде ред на нов катаклизъм.

Краят на Света ще настъпи през 2012 г, когато според календара на маите, идва краят на времето. Относно точната дата има много спорове. В зависимост от използвания календар (Грегориански, GMT) за изчисление, датата е или 21 или 23 Декември 2012 г.
Доколко маите са отдавали такова важно значение на края на една епоха, е още по-спорно. Все пак, цивилизацията им е изчезнала много преди тази предполагаемата дата. Според последните изследвания на учените, маите са измрели от глад и епидемии, настъпили в следствие на прекомерното нарастване на населението, липсата на вода и изтощаването на почвата.

Вариантите за катаклизма, който ще сложи черта на съвременната цивилизация са много, но тук ще обърна внимание на няколко от тях. Ако се сбъдне някой от тях, едва ли ще съм от оцелелите и няма да ми пука, ако някой каже „Аз казах ли ви” :)
Ако ли пък не се сбъднат (което е по-близо до моите очаквания), ще има над какво да се посмеем.

1. Планетата Нибиру доближава Земята – Спред теорията, Нибиру (още планетата X) е неизвестна планета от Слънчевата система, която се движи по елиптична орбита около слънцето и около друга звезда. Поради силно елипсовидната си орбита, тя преминава близо до Земята на всеки ~3600 години. Авторите на теорията откриват в древни шумерски записи, свидетелства за посещенията на нейните обитатели – анунаките на Земята. Анунаките са боговете на шумерите и те или ще ни дадат знания и технологии, както са правили при предишни посещения или недоволни от развитието ни, ще ни унищожат.

Наистина, наскоро учените откриха планета, движещи се в елиптична орбита около Слънцето. Това е Седна, част от облака на Оорт. Поради малките си размери (по-малка е от Плутон), Седна е класифицирана като планетоид. Една обиколка около Слънцето, обаче, Седна прави за 10500 години.

Орбитата на Седна

Орбитата на Седна

Закария Ситчин е най-известният автор на поредица книги по темата за Нибиру и анунаките. Кой е той? Роден е в Баку, Аизербайджан. Отраснал е в Палестина. Ситчин е журналист, следвал икономика, познавач на иврит, Библията и шумерските писания. В момента живее в Ню Йорк и печели луди пари от книгите, които издава. Според Ситчин, анунаките ще дойдат на Земята през 2012 г., когато ще решат какво да правят с нас.

Друг автор, споменаващ Нибиру в теориите си за края на Света, е Александър Филатов, според когото, Нибиру ще премине близо до Земята над някой от полюсите. Това ще предизвика разтапяне на ледовете и всемирен потоп.

2. Започва Третата Световна война, според Нострадамус – Философ, лекар, астролог и яновидец, той публикува поредица криптирани пророчества, наречени „Центурии”. Според почитателите му, разчели завоалираните му предсказания, през 2012г. ще избухне Третата Световна война, която ще сложи край на Човечеството.
От сляпо обожаван до обявяван за шарлатанин, Нострадамус има голямо влияние над хората, дори четири века след смъртта си. Най-често, потвържденията на събития, предсказани от пророка, се разкриват в последствие.

Нострадамус

Нострадамус

Гледах интересен експеримент, проведен със студенти от двама преподаватели в престижен университет в Англия. Учените преписаха няколко центуриона на Нострадамус и ги раздадоха на две групи студенти. Въпросът, зададен на едната група беше дали смятат, че стиховете предсказват събитията от 11 септември в САЩ. Другата група трябваше да отговори, дали предсказват бомбардировките над Лондон през Втората Световна война. Отговорът на ~90% от студентите и от двете групи, беше „да”.

3. Магнитните полюси на Земята се променят, в следствие на Слънчева магнитна буря – Слънцето изригва и мощен слънчев вятър помита Земята. Всички електронни мрежи, инсталации биват унищожени. Изведнъж, човечеството е върнато векове назад в развитието си.
Магнитните бури влияят на комуникациите на планетата ни (сателити, гсм-и), но не е доказана връзка между смяната на магнитното поле, която се е случвала многократно в историята ни и изригванията на Слънцето.

Слънчева буря

Слънчева буря

4. Големият андронен колайдер заработва – Учените успяват да подкарат колайдера и пресъздавайки Големия Взрив, създават черна дупка, която поглъща Земята, Слънцето и всичко останало. Или създават нова Вселена, което води до мигновеното унищожение на нашата.

Големият андронен колайдер

Големият андронен колайдер

Първо, такива колайдери има вече работещи. Вярно, по-малки, но те пак сблъскват частици, в опит да открият частицата X. Засега, без успех.
Второ, те уж го пуснаха тестово, но технически проблеми отложиха старта на експеримента и до сега няма реално поставен срок за нов пуск.

5. Астероид се блъска в Земята – Последните изследвания на учените, посочват тази теория като най-достоверна за изчезването на динозаврите.
Ако голям астероид удари Земята, той наистина ще унищожи 90% от живите организми на планетата ни. Няма потвърдени данни за такава заплаха през 2012 г.
Учените разработват планове за отклоняването или унищожаването на астероид, насочил се към нас, защото астероиди са удряли и ще продължават да удрят Земята.

Ако астероид се сблъска със Земята

Ако астероид се сблъска със Земята

6. Глобалното затопляне причинява главоломно топене на ледниците – През 2012 г. студената, сладка вода, която преминава от сушата в морето, спира циркулацията на морските течения (например Гълфстрийм).
Принципът на циркулацията на водата в океана е следният: Студената вода се придвижва към Екватора и потъва на дъното. Топлата вода от Екватора се премества на север, по повърхността. Когато огромна маса студена и сладка вода от ледниците попадне в морето, този процес спира. Това се получава, защото сладката вода не потъва, а стои на повърхността.

Циркулация на морските течения

Циркулация на морските течения

В следствие, Европа се охлажда и постепенно замръзва и 2012г. навлизаме в нов ледников период. Човечеството започва да измира от глад.

Някои от тези събития, ще се случат едновременно. Теориите се преплитат и оформят различни конспирации, в които доста хора вярват. Аз също обичам да чета конспиративни истории, но все пак продължавам да стоя стъпила на земята и все още не съм почнала строежа на бункер, който да опази „скъпоценната” ми кожа.

Не ми се иска, по някакво чудо, да оцелея заедно с още няколко хиляди души, с които после да нося тежкото бреме по възстановяване на човешката популация.
Тази перспектива ми се вижда толкова самотна. Без семейството ми, без приятелите, без природата, която ме заобикаля сега, съществуването ми би било толкова тъжно и жалко, че ми се струва безмислено.
Предпочитам спокойно да си „изчезна безследно” :))), като прекарам дните си щастлива в настоящето, отколкото в страх от предполагаемото ужасно бъдеще. В крайна сметка „Комуто е съдено да го обесят, няма да се удави.”

Сигурният край на Земята е с ясен – след 5 милиарда години, разширяващото се Слънце ще погълне планетата ни, която така или иначе ще е негодна за живот още след 3 милиарда години- твърде гореща и с изпарили се океани.:)

Автор: Марина Илиева

Публикувано в категория: Размисли . Тагове: , , , , , , , , , , Коментарите и trackbacks са забранени.

10 Коментари

 1. вани
  Изпратен 26.01.2012 на 14:37

  Алекс ти ме разсмя. Аз съм на 42 и искам още сумати неща да преживея. Да видя внуци да видя идването на извънземните.Чакам с нетърпение новия вид автомобили които ще летят.Това с края на света е голяма скука.

 2. alex
  Изпратен 23.01.2012 на 18:52

  NE6TO 6TE SE SLY4I IMA TVURDE MNOGO PREDSKAZANIQ ZA TAZI GODINA VI6TE NAPRIMER NOSTRADAMYS DO SEGA KAKVOTO E KAZAL E STANALO AZ NQMAM NI6TO PROTIV DA MREM NO MI E LIYBOPITNO OT KAKVO AZ SUM NA 31GOD.I VE4E SUM SE NAJIVQL VIDQL SUM VSI4KO OT JIVOTA KOFTI ZA MALKITE…….OBI4AITE SE HORA

 3. Mira
  Изпратен 20.01.2012 на 21:55

  Аз лично не вярвам в това .че краят на света ще настъпи на някой си декември 2012 година!Просто някой е решил да се прави на пророк или ясновидец:)))))2000 гдина също бяха казали ,че ще настъпи каря на света но не стана така че мили хора спете си спокойно и не се плашете,каквото е писано ще стане.Още от сега ако го мислиме може да се довършиме само от притеснение!

 4. Атанас Димитров
  Изпратен 18.01.2012 на 22:00

  На 22 декември 2012г. ще има 3 дни, през които Земята ще премине в 5-то измерение- така мисли и е убедена принцеса Каору Накамару от Япония.Ще настъпи мрак за 3 дни и 3 нощи.Принцесата разказва как управляващите от елита се опитват да се спасят, като за целта смятат да напуснат планетата или да се скрият в изградените за целта подземни градове.Такива има под Атланта, Норвегия, Холандия, Швейцария и Австралия.Принцесата смята, че те няма да са в безопастност, защото хората, които искат да преживеят 3 дни на мрака на 22 декември 2012г. и безопасно да преминат към петото измерение ще трябва да приемат ВЕЧНАТА СВЕТЛИНА НА ЛЮБОВТА В СЪРЦАТА СИ .Всемогъщия Бог създателят на всичко е светлината, любовта и енергията.Част от тази енергия на любовта се намира в нашите сърца.Господ Бог е любов..Прочетете “ИЗЯВЛЕНИЕ НА ЯПОНСКАТА ПРИНЦЕСА КАОРУ НАКАМАРУ” в интернет.

 5. Полина-Йоанна
  Изпратен 12.01.2012 на 20:29

  Според мен гова няма да се случи.Аз съм на 11 но просто не вярвам защото това че ще свърши света са го казали и за новото хилядолетие обаче сега сме живи.Само пълнят главите ни с глупости!

 6. аcirmov
  Изпратен 03.01.2012 на 0:45

  Квантовия преход 2012, квантови нива на съществуване.

 7. Изпратен 31.12.2011 на 14:03

  може да доиде края на света но не през 2012 а много по късно и затова не се пла6ете аз не знам но мисля аз сам на 9 години и не се пла6а а пак по големи от мен ако се пла6атт е гаси не е стра6но за6тото няма да е през 2012 НЕ СЕ ПЛА6ЕТЕ само БОГзнае какжо 6те се слу4и

 8. eMo
  Изпратен 03.12.2011 на 3:46

  prazni lafove..!bih kazal dori prikazki… koi kakto si iska sas fantaziqta si taka unishtijava sveta :))
  vse pak e qko da se chete obicham da cheta takiva neshta.. no i sa smisleni no .. ddz i za 2000 kazaha sas sigurnost daje nz kolko procenta kazaha.. sega 12 posle 20 50 :) i taka na tatak

 9. Илия Славчев
  Изпратен 02.12.2011 на 16:05

  Преди да умре полковник Ванга от Петрич била казала че съвсем оглушала и вече не чувала какво и говорат агентите от ДС в слуховия апарат. Затова не могла да предскаже края на света, но за това пък когато избраха Жан Виденов за мин. председател на България , лъжепророчицата повтаряше известно време преди изборите думите: Младо момче ке биде най -големиот у държавата и се убаво занапред ке биде.
  Видяхме младото момче комунист което дойде на власт и въведе държавата в дълбока икономическа катастрофа!

 10. Пламен Танев
  Изпратен 06.11.2011 на 7:36

  Интересува ме има ли Ванга предсказание за края на света и ако има какво е?
  Благодаря предварително.

Начало | Партньори | Публикуване на статия     Copyright ©2022. POBLIZO.COM - През очите на пътешественика. Пътеписи