На екскурзия – Перу

Остават само две свободни места до най-пълната екскурзия до Перу това лято – двуседмична обиколка из империята на инките и величествените Анди, с полет над платото Наска, плаване в най-високо разположеното плавателно езеро Титикака и изследване на ниско и високо разположените природни красоти на Колка Каньон.

peru_3

Храмовете на слънцето, Мачу Пикчу, Долината на инките, Наска, Куско, Кръста на Кондорите и още много древни паметници и забележителности в един маршрут, обхождащ както всички популярни туристически места, така и малко познатите селища с непокътната перуанска култура.

peru_4

Изминали са стотици години от преселението на народите из петте континента, но крайбрежието на Южна Америка остава сред най-интересните и изпълнени с артефакти от древни времена, ранни свидетелства за отминали велики цивилизации.

Тръстиката тотора, с която жителите на островите и крайбрежието на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света – строят лодките, домовете и дори мебелите в домовете си, е първопричината за населването на южноамериканското крайбрежие. Изследователят Тур Хейердал който направи пробно пътуване с корабче, направено от тотора, доказа, че носени на такива плавателни съдове, първите индианци в района са пристигнали на брега на новата земя, на която са изградили своите паметници, храмове и удивляващи и до днес човечеството произведения на подчиненото на бога Слънце религиозно изкуство.

peru_6

Ако днес планирате екскурзия до Перу, ще имате възможност да видите животa на южноамериканските индианци съхранен такъв, какъвто е бил за стотици години развитие. На изкуствено създадените от тотора островчета Урос се разполагат цели поколения със своето домакинство. Облечени в пъстрите си топли дрехи от вълна на лама, индианките със своите изсечени черти и бронзови лица все така работят по нивите и носят малките си деца във вързаните на гърба им престилки. Лами надничат зад каменните огради на кирпичените къщи…

Но илюзията, че времето е спряло е привидна.

Каква е причината в много райони на Перу жителите да стоят далеч от цивилизацията и през цялата си многовековна история да са все там, в просто устроените си домове, водещи близък до земята живот?

За южноамериканския индианец, потомък на древните инки, връзката с природата е сакрална и вертикално построена – всички върхове, храмове и дори платото Наска са покрити със символи, гледащи право нагоре, където сам бог е благоволил да установи мистична връзка с народите на Перу. Както в символичното за Южна Америка Макондо, в Перу поколения се раждат и умират без никаква необходимост от нововъведенията на непрекъснато развиващата се цивилизация. И какво друго да правят, когато техният свят е центъра на света?

peru_1

Животът на перуанеца е определен от ясното осъзнаване, че неговия народ и земя са центъра на всичко сътворено и това е причината, изостанали в очите на съвременния човек народи, да живеят мирно и с убеждение за самодостатъчност. Необятни плата, контрасти от планини и дълбоко врязани в дълбините каньони, буйна природа, природни дарове от храна, покъшнина и благоприятни условия за живот правят района на Перу един наистина самостоятелен микросвят.

Най-пълната екскурзия до Перу трябва да ви потопи в света на древните инки и да успее да ви предаде първоначалното усещане при покоряването на новия свят такова, каквото са го преживели самите индианци. Пълната туристическа обиколка на Перу трябва да включва освен популярните туристически дестинации и много места, в които допирът до древните инки да е напълно автентичен – разходка до терасираните ниви, обработвани ръчно, на които местните садят и отглеждат насаждения от картофи и пшеница, миризмата на бензиновия генератор, който перуанските селяни използват за редките си нужди от електричество, сготвената на огън храна са безценни преживявания, от които не бива да се лишавате.

peru_5

От най-известните забележителности в Перу си струва да видите Острова на слънцето на езерото Титикака – сух и полупустинен релеф от скали със Свещената Скала, подобния на лабиринт Чикана, Каза Пата и Пилко Каима.

Непременно посетете Колка Каньон – какво е екскурзията до Перу без приказното пътешествие през недрата на същинските Анди към Янкуе и резервата Пампа Каняхуес с чудните животни викуня, лама, алпака, фламинго, ибис и андински орел.

Пътешествието ви трябва да минава покрай издигащите се високо в небето вулкани Ампато, Сабанкая, Хуалка и Мисти и най-високата точка от 4800 м.н.в. при прохода Вискачани.

Задължителен момент от вашата екскурзия трябва да е плуването ви с корабче от тотора по езерото Титикака. Надморската височина ще ви позволи да направите снимки с тъмносиньото дори и през деня небе. Освен по суша и вода, пътешествието ви задължително трябва да включва и полет над линиите Наска – помислете за всички онези хора, работили по тях без никога да имат възможност да видят произведението си отгоре…

peru_7

Столицата Лима, най-древния град в Америка – Тиахуанако с величествените руини на Храма Каласасая и Вратата на Слънцето, Пирамидата Акапана и Двореца Каласасая, имперската столица Куско с легендарния Храм на Виракоча, построен от огромни 11-метрови каменни блокове и разбира се свещената Долина на Инките и Мачу Пикчу трябва също да влязат във вашия списък от задължителни за посещение места.

peru_2

Всяка екскурзия в Перу е уникална сама по себе си – ще срещнете нови хора, с техните съдби, култура и мироглед, които ще ви оставят за дълго впечатление и ще разширят хоризонта на познанието ви за света. Южноамериканските древни цивилизации са свидетели на отминали величествени времена и днес имаме златния шанс да се срещнем лично със запазените многовековни паметници на тяхната култура. Това лято екскурзиите до Перу ви дават възможност да посетите намаляващото езеро Титикака и все още достъпните паметници на инките – пожелаваме ви едно незабравимо преживяване по стъпките на древните народи!

Повече информация за екскурзията (дати, цена, разписание по дни) можете да намерите на страницата на Александър Тур: ТОП ОФЕРТА: Перу – империята на инките

Публикувано в категория: Перу . Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Коментарите и trackbacks са забранени.

Начало | Партньори | Публикуване на статия     Copyright ©2024. POBLIZO.COM - През очите на пътешественика. Пътеписи