На почивка в Сани, Гърция

Курортът Сани се състои от четири различни типа хотели – Sani Beach Hotel, Sani Beach Club, Porto Sani Village и Sani Asterias Suites. Разположен е на полуостров Касандра (Халкидики), на 70 км от летището в Солун и разкрива прекрасна гледка и залез към Олимп.


От София до Сани с кола се стига за около 5-6 часа, без бързане.

Най-приемливи са цените на хотела (Sani Beach Hotel), който се намира близо до пристанището за луксозни яхти и има условия за нощен живот.

Клубът (Sani Beach Club) е по-скъп, но е идеален за семейства с деца.

Така се случи, че ние отседнахме в клуба. Гостите се разполагат в самостоятелни къщички-бунгала. Има няколко вида – двуетажни (за две семейства), едноетажни с басейн и едноетажни без басейн.

Всяко бунгало разполага с кафемашина, кана за подгряване на вода, шезлонги и масичка на верандата. За бебетата и малките деца от хотела се предоставят легълца.

Макар и 5 звезден, ресторантът на хотела (Sani Beach Club) не предлага храна на нужното ниво. Все пак кюфтета за вечеря и кренвирши за обяд не се вписва в претенцията за лукс. Бирата се заплаща отделно. Водата е безплатна само на закуска. Хора от нашата група, които са били в Сани и преди казаха, че това е необичайно. Явно кризата ги е засегнала и пестят от храна…

Разрешението на този проблем е да се яде в изброени ресторанти (списък ви дават на рецепцията), в които има лимит от 20 евро на човек. Над тази сума консумацията се заплаща отделно. Тази опция позволява да се хапне риба, калмари, октопод и тн морска храна.

От клуба до пристанището с яхтите се движи безплатно маршрутно такси. На всеки 20 минути (до 1 през нощта) то превозва гости на хотелите по дължината на целия залив.

За гостите на комплекса е предвидена и разходка с корабче. Не пропускайте тази разходка, защото е много приятна и включва и плуване в отдалечен залив.

Плажовете на комплекса са отлични. Обстановката е идеална за почивка съсредоточена в излежаване на плажа и ядене.

Около Сани няма забележителности, които да си заслужават дълго обикаляне. В съседното село има магазин Лидъл, от където човек може да се снабди с евтин алкохол, тъй като цените в магазините на комплекса са много високи.


Сравнително интересно село е Афитос (Afytos), от където може да си купите сувенири.

В общи линии Сани Клуб осигурява почивка за семейства с деца в луксозна обстановка (като изключим храната), сред прекрасно поддържани градини и плажове.

Автор: Марина Илиева
Снимки: Марина Илиева

Публикувано в категория: Гърция . Тагове: , , , , , , Коментарите и trackbacks са забранени.

Начало | Партньори | Публикуване на статия     Copyright ©2024. POBLIZO.COM - През очите на пътешественика. Пътеписи