2012 – 6 теории за края на Света

Новата дата за край на Света – масово унищожение или поне край на човешкото общество, каквото го познаваме, е насрочена за Декември 2012 г.
След неосъществилия се срив в компютърните технологии през 2000 г., несбъдналото се пророчество на Пако Рабан за астероид, който ще помете Париж и редица други предсказания, дойде ред на нов катаклизъм.

Краят на Света ще настъпи през 2012 г, когато според календара на маите, идва краят на времето. Относно точната дата има много спорове. В зависимост от използвания календар (Грегориански, GMT) за изчисление, датата е или 21 или 23 Декември 2012 г.
Доколко маите са отдавали такова важно значение на края на една епоха, е още по-спорно. Все пак, цивилизацията им е изчезнала много преди тази предполагаемата дата. Според последните изследвания на учените, маите са измрели от глад и епидемии, настъпили в следствие на прекомерното нарастване на населението, липсата на вода и изтощаването на почвата.

Вариантите за катаклизма, който ще сложи черта на съвременната цивилизация са много, но тук ще обърна внимание на няколко от тях. Ако се сбъдне някой от тях, едва ли ще съм от оцелелите и няма да ми пука, ако някой каже „Аз казах ли ви” :)
Ако ли пък не се сбъднат (което е по-близо до моите очаквания), ще има над какво да се посмеем.

1. Планетата Нибиру доближава Земята – Спред теорията, Нибиру (още планетата X) е неизвестна планета от Слънчевата система, която се движи по елиптична орбита около слънцето и около друга звезда. Поради силно елипсовидната си орбита, тя преминава близо до Земята на всеки ~3600 години. Авторите на теорията откриват в древни шумерски записи, свидетелства за посещенията на нейните обитатели – анунаките на Земята. Анунаките са боговете на шумерите и те или ще ни дадат знания и технологии, както са правили при предишни посещения или недоволни от развитието ни, ще ни унищожат.

Наистина, наскоро учените откриха планета, движещи се в елиптична орбита около Слънцето. Това е Седна, част от облака на Оорт. Поради малките си размери (по-малка е от Плутон), Седна е класифицирана като планетоид. Една обиколка около Слънцето, обаче, Седна прави за 10500 години.

Орбитата на Седна

Орбитата на Седна

Закария Ситчин е най-известният автор на поредица книги по темата за Нибиру и анунаките. Кой е той? Роден е в Баку, Аизербайджан. Отраснал е в Палестина. Ситчин е журналист, следвал икономика, познавач на иврит, Библията и шумерските писания. В момента живее в Ню Йорк и печели луди пари от книгите, които издава. Според Ситчин, анунаките ще дойдат на Земята през 2012 г., когато ще решат какво да правят с нас.

Друг автор, споменаващ Нибиру в теориите си за края на Света, е Александър Филатов, според когото, Нибиру ще премине близо до Земята над някой от полюсите. Това ще предизвика разтапяне на ледовете и всемирен потоп.

2. Започва Третата Световна война, според Нострадамус – Философ, лекар, астролог и яновидец, той публикува поредица криптирани пророчества, наречени „Центурии”. Според почитателите му, разчели завоалираните му предсказания, през 2012г. ще избухне Третата Световна война, която ще сложи край на Човечеството.
От сляпо обожаван до обявяван за шарлатанин, Нострадамус има голямо влияние над хората, дори четири века след смъртта си. Най-често, потвържденията на събития, предсказани от пророка, се разкриват в последствие.

Нострадамус

Нострадамус

Гледах интересен експеримент, проведен със студенти от двама преподаватели в престижен университет в Англия. Учените преписаха няколко центуриона на Нострадамус и ги раздадоха на две групи студенти. Въпросът, зададен на едната група беше дали смятат, че стиховете предсказват събитията от 11 септември в САЩ. Другата група трябваше да отговори, дали предсказват бомбардировките над Лондон през Втората Световна война. Отговорът на ~90% от студентите и от двете групи, беше „да”.

3. Магнитните полюси на Земята се променят, в следствие на Слънчева магнитна буря – Слънцето изригва и мощен слънчев вятър помита Земята. Всички електронни мрежи, инсталации биват унищожени. Изведнъж, човечеството е върнато векове назад в развитието си.
Магнитните бури влияят на комуникациите на планетата ни (сателити, гсм-и), но не е доказана връзка между смяната на магнитното поле, която се е случвала многократно в историята ни и изригванията на Слънцето.

Слънчева буря

Слънчева буря

4. Големият андронен колайдер заработва – Учените успяват да подкарат колайдера и пресъздавайки Големия Взрив, създават черна дупка, която поглъща Земята, Слънцето и всичко останало. Или създават нова Вселена, което води до мигновеното унищожение на нашата.

Големият андронен колайдер

Големият андронен колайдер

Първо, такива колайдери има вече работещи. Вярно, по-малки, но те пак сблъскват частици, в опит да открият частицата X. Засега, без успех.
Второ, те уж го пуснаха тестово, но технически проблеми отложиха старта на експеримента и до сега няма реално поставен срок за нов пуск.

5. Астероид се блъска в Земята – Последните изследвания на учените, посочват тази теория като най-достоверна за изчезването на динозаврите.
Ако голям астероид удари Земята, той наистина ще унищожи 90% от живите организми на планетата ни. Няма потвърдени данни за такава заплаха през 2012 г.
Учените разработват планове за отклоняването или унищожаването на астероид, насочил се към нас, защото астероиди са удряли и ще продължават да удрят Земята.

Ако астероид се сблъска със Земята

Ако астероид се сблъска със Земята

6. Глобалното затопляне причинява главоломно топене на ледниците – През 2012 г. студената, сладка вода, която преминава от сушата в морето, спира циркулацията на морските течения (например Гълфстрийм).
Принципът на циркулацията на водата в океана е следният: Студената вода се придвижва към Екватора и потъва на дъното. Топлата вода от Екватора се премества на север, по повърхността. Когато огромна маса студена и сладка вода от ледниците попадне в морето, този процес спира. Това се получава, защото сладката вода не потъва, а стои на повърхността.

Циркулация на морските течения

Циркулация на морските течения

В следствие, Европа се охлажда и постепенно замръзва и 2012г. навлизаме в нов ледников период. Човечеството започва да измира от глад.

Някои от тези събития, ще се случат едновременно. Теориите се преплитат и оформят различни конспирации, в които доста хора вярват. Аз също обичам да чета конспиративни истории, но все пак продължавам да стоя стъпила на земята и все още не съм почнала строежа на бункер, който да опази „скъпоценната” ми кожа.

Не ми се иска, по някакво чудо, да оцелея заедно с още няколко хиляди души, с които после да нося тежкото бреме по възстановяване на човешката популация.
Тази перспектива ми се вижда толкова самотна. Без семейството ми, без приятелите, без природата, която ме заобикаля сега, съществуването ми би било толкова тъжно и жалко, че ми се струва безмислено.
Предпочитам спокойно да си „изчезна безследно” :))), като прекарам дните си щастлива в настоящето, отколкото в страх от предполагаемото ужасно бъдеще. В крайна сметка „Комуто е съдено да го обесят, няма да се удави.”

Сигурният край на Земята е с ясен – след 5 милиарда години, разширяващото се Слънце ще погълне планетата ни, която така или иначе ще е негодна за живот още след 3 милиарда години- твърде гореща и с изпарили се океани.:)

Автор: Марина Илиева

Публикувано в категория: Размисли . Тагове: , , , , , , , , , , Коментарите и trackbacks са забранени.

10 Коментари

  1. ELENA
    Изпратен 19.05.2011 на 12:37

    E SLED 5 MILARDA GODINI NIAMA DA ME IMA :D

  2. Viki Vix
    Изпратен 02.05.2011 на 23:51

    Нека да престанем с тези негативни мисли за край на света ,а да сме в очакване на едно ново начало на един нов период на развитие ,в който ще се стремим да станем по добри ,в който ще се случват позитивни неща!

  3. Viki Vix
    Изпратен 02.05.2011 на 23:48

    На 21.12.2012 г. просто приключва 8-мият мисля че беше цикъл ,и започва 9-тия който е цикълът на Любовта. Трябва да мислим позитивно а не да се страхуваме ,трябва да се научим да обичаме ,да правим добро. Щом полагаме усилия да станем по добри ,и Господ ще ни помогне!

  4. danity
    Изпратен 25.04.2011 на 18:46

    spored men prez 2012 e gore doly dopustimo da se slu4ine6to no ne se znae dali e za dobro ili za lo6o..moje da se slu4i nqkakvo takova zemetresenie,cunami ili ne6to drugo no ne mislq 4e 6te ubie celiq ni 4ove6ki rod.Ako se slu4i ne6to takova to moje da e za dobro i moje da obidini celiq svqt i otno6eniqta mejdu horata da sa po hubavbi.Moje i da se slu4i nqkakvo adski silno zemetresenine ,raztapqne na lednicite,ydrqne na meteorit v zemqta ili i az neznam kakvo i to da opusto6i i ubie vsi4ko no tova samo gospod znae,taka 4e neka nikoi da ne pravi priburzani re6eniq i neka jiveem sega i za momenta a ne da mislim kakvo 6te stane sled godini ako izob6to se slu4i.Sled kato pro4etoh tezi nau4ni isledvaniq se postresnah no li4no az nqma kakvo da napravq i ne moga da go spra no v krainasmetka to vseki 4ovek 6te umre vse nqkoga taka 4e neka ne se suprotivlqvame sre6tu sadbata..Az sum samo na 12 godini i govora taka no az otdavna sumse sbluskala s jivota i ne moga da se ligavq kato drugite i da se pravq na interesna.

  5. Изпратен 24.04.2011 на 19:58

    ste se umirame v 2012

  6. rumb
    Изпратен 15.04.2011 на 14:11

    Както се споменава в този материал, някои хора направиха ЛУДИ ПАРИ от това. Има такива, които са способни само за няколко дни да напишат и издадат книга само за да хванат вълната на истерията. Вероятно това са издателства или най-малкото участват в кампаниите по няколко човека. За подобна истерична литература са важни не месеците, а дните. Колкото по-рано се издаде книгата, толкова повече са милионите. Гръмки апокалиптични заглавия, съдържащи в себе си обещание за абсолютният отговор на нашето съществуване. Майка плаче /дето има една приказка/ !!!

  7. силвия
    Изпратен 09.04.2011 на 20:42

    споко – има грешка в датата-трябва равновесие-21.12.2112 е годината-така че няма страшно през първите 100 години-кака ви Сиси от Шумен

  8. блябля
    Изпратен 26.03.2011 на 23:14

    няма да умрем! просто календара на маите свършва 2012 година и всички започнаха да се превземат

  9. Eminema
    Изпратен 17.03.2011 на 17:32

    Това е ужасно. Аз не знам на какво да вярвам. Ами бедствията в Япония?? 3 или 4 пъти заметресения над 8 по скалата на Рихтер. Цунами… Ужасно е! И сега когато луната доближава Земята и някой вярват че когато Луната е най-близо до земята (тоест на 19 март) ще има голями бедствия!!! Даже някой смятат, че бедствията в Япония са предизвикани от Луната… така, че може още след 2 дни да измрем…

  10. Изпратен 14.03.2011 на 0:21

    spored men tova e laja samo iskat da plashat horata tova samo gospot znae

Начало | Партньори | Публикуване на статия     Copyright ©2024. POBLIZO.COM - През очите на пътешественика. Пътеписи