2012 – 6 теории за края на Света

Новата дата за край на Света – масово унищожение или поне край на човешкото общество, каквото го познаваме, е насрочена за Декември 2012 г.
След неосъществилия се срив в компютърните технологии през 2000 г., несбъдналото се пророчество на Пако Рабан за астероид, който ще помете Париж и редица други предсказания, дойде ред на нов катаклизъм.

Краят на Света ще настъпи през 2012 г, когато според календара на маите, идва краят на времето. Относно точната дата има много спорове. В зависимост от използвания календар (Грегориански, GMT) за изчисление, датата е или 21 или 23 Декември 2012 г.
Доколко маите са отдавали такова важно значение на края на една епоха, е още по-спорно. Все пак, цивилизацията им е изчезнала много преди тази предполагаемата дата. Според последните изследвания на учените, маите са измрели от глад и епидемии, настъпили в следствие на прекомерното нарастване на населението, липсата на вода и изтощаването на почвата.

Вариантите за катаклизма, който ще сложи черта на съвременната цивилизация са много, но тук ще обърна внимание на няколко от тях. Ако се сбъдне някой от тях, едва ли ще съм от оцелелите и няма да ми пука, ако някой каже „Аз казах ли ви” :)
Ако ли пък не се сбъднат (което е по-близо до моите очаквания), ще има над какво да се посмеем.

1. Планетата Нибиру доближава Земята – Спред теорията, Нибиру (още планетата X) е неизвестна планета от Слънчевата система, която се движи по елиптична орбита около слънцето и около друга звезда. Поради силно елипсовидната си орбита, тя преминава близо до Земята на всеки ~3600 години. Авторите на теорията откриват в древни шумерски записи, свидетелства за посещенията на нейните обитатели – анунаките на Земята. Анунаките са боговете на шумерите и те или ще ни дадат знания и технологии, както са правили при предишни посещения или недоволни от развитието ни, ще ни унищожат.

Наистина, наскоро учените откриха планета, движещи се в елиптична орбита около Слънцето. Това е Седна, част от облака на Оорт. Поради малките си размери (по-малка е от Плутон), Седна е класифицирана като планетоид. Една обиколка около Слънцето, обаче, Седна прави за 10500 години.

Орбитата на Седна

Орбитата на Седна

Закария Ситчин е най-известният автор на поредица книги по темата за Нибиру и анунаките. Кой е той? Роден е в Баку, Аизербайджан. Отраснал е в Палестина. Ситчин е журналист, следвал икономика, познавач на иврит, Библията и шумерските писания. В момента живее в Ню Йорк и печели луди пари от книгите, които издава. Според Ситчин, анунаките ще дойдат на Земята през 2012 г., когато ще решат какво да правят с нас.

Друг автор, споменаващ Нибиру в теориите си за края на Света, е Александър Филатов, според когото, Нибиру ще премине близо до Земята над някой от полюсите. Това ще предизвика разтапяне на ледовете и всемирен потоп.

2. Започва Третата Световна война, според Нострадамус – Философ, лекар, астролог и яновидец, той публикува поредица криптирани пророчества, наречени „Центурии”. Според почитателите му, разчели завоалираните му предсказания, през 2012г. ще избухне Третата Световна война, която ще сложи край на Човечеството.
От сляпо обожаван до обявяван за шарлатанин, Нострадамус има голямо влияние над хората, дори четири века след смъртта си. Най-често, потвържденията на събития, предсказани от пророка, се разкриват в последствие.

Нострадамус

Нострадамус

Гледах интересен експеримент, проведен със студенти от двама преподаватели в престижен университет в Англия. Учените преписаха няколко центуриона на Нострадамус и ги раздадоха на две групи студенти. Въпросът, зададен на едната група беше дали смятат, че стиховете предсказват събитията от 11 септември в САЩ. Другата група трябваше да отговори, дали предсказват бомбардировките над Лондон през Втората Световна война. Отговорът на ~90% от студентите и от двете групи, беше „да”.

3. Магнитните полюси на Земята се променят, в следствие на Слънчева магнитна буря – Слънцето изригва и мощен слънчев вятър помита Земята. Всички електронни мрежи, инсталации биват унищожени. Изведнъж, човечеството е върнато векове назад в развитието си.
Магнитните бури влияят на комуникациите на планетата ни (сателити, гсм-и), но не е доказана връзка между смяната на магнитното поле, която се е случвала многократно в историята ни и изригванията на Слънцето.

Слънчева буря

Слънчева буря

4. Големият андронен колайдер заработва – Учените успяват да подкарат колайдера и пресъздавайки Големия Взрив, създават черна дупка, която поглъща Земята, Слънцето и всичко останало. Или създават нова Вселена, което води до мигновеното унищожение на нашата.

Големият андронен колайдер

Големият андронен колайдер

Първо, такива колайдери има вече работещи. Вярно, по-малки, но те пак сблъскват частици, в опит да открият частицата X. Засега, без успех.
Второ, те уж го пуснаха тестово, но технически проблеми отложиха старта на експеримента и до сега няма реално поставен срок за нов пуск.

5. Астероид се блъска в Земята – Последните изследвания на учените, посочват тази теория като най-достоверна за изчезването на динозаврите.
Ако голям астероид удари Земята, той наистина ще унищожи 90% от живите организми на планетата ни. Няма потвърдени данни за такава заплаха през 2012 г.
Учените разработват планове за отклоняването или унищожаването на астероид, насочил се към нас, защото астероиди са удряли и ще продължават да удрят Земята.

Ако астероид се сблъска със Земята

Ако астероид се сблъска със Земята

6. Глобалното затопляне причинява главоломно топене на ледниците – През 2012 г. студената, сладка вода, която преминава от сушата в морето, спира циркулацията на морските течения (например Гълфстрийм).
Принципът на циркулацията на водата в океана е следният: Студената вода се придвижва към Екватора и потъва на дъното. Топлата вода от Екватора се премества на север, по повърхността. Когато огромна маса студена и сладка вода от ледниците попадне в морето, този процес спира. Това се получава, защото сладката вода не потъва, а стои на повърхността.

Циркулация на морските течения

Циркулация на морските течения

В следствие, Европа се охлажда и постепенно замръзва и 2012г. навлизаме в нов ледников период. Човечеството започва да измира от глад.

Някои от тези събития, ще се случат едновременно. Теориите се преплитат и оформят различни конспирации, в които доста хора вярват. Аз също обичам да чета конспиративни истории, но все пак продължавам да стоя стъпила на земята и все още не съм почнала строежа на бункер, който да опази „скъпоценната” ми кожа.

Не ми се иска, по някакво чудо, да оцелея заедно с още няколко хиляди души, с които после да нося тежкото бреме по възстановяване на човешката популация.
Тази перспектива ми се вижда толкова самотна. Без семейството ми, без приятелите, без природата, която ме заобикаля сега, съществуването ми би било толкова тъжно и жалко, че ми се струва безмислено.
Предпочитам спокойно да си „изчезна безследно” :))), като прекарам дните си щастлива в настоящето, отколкото в страх от предполагаемото ужасно бъдеще. В крайна сметка „Комуто е съдено да го обесят, няма да се удави.”

Сигурният край на Земята е с ясен – след 5 милиарда години, разширяващото се Слънце ще погълне планетата ни, която така или иначе ще е негодна за живот още след 3 милиарда години- твърде гореща и с изпарили се океани.:)

Автор: Марина Илиева

Публикувано в категория: Размисли . Тагове: , , , , , , , , , , Коментарите и trackbacks са забранени.

10 Коментари

  1. petq
    Изпратен 30.12.2009 на 14:11

    не искаме да свършва света

  2. Милена
    Изпратен 28.12.2009 на 19:35

    Digital Rebel – че нищо не можем да направим не можем, но грешното ти мислене е че казваш “да си живеем живота” не бива да се отнасяме по този начин към така наречения “край на света, деня на страшния съд и т.н.”, защото ние живеем в един свят всички ние сме деца на този свят и това, което маите са предсказали,Ванга и много учени се опитват да го разучат може да е вярно, може точно около тази дата-21.12.2012г. , човечеството да изчезне!!!Но не трябва да има паника дори да е толкова страшно, дори да не можем да се преборим с природата, защото тя ще реши какво да оцелее и какво не, защото тя го е създала и тя ще го разруши до основи!!!

  3. Mimi/
    Изпратен 24.12.2009 на 11:59

    Чудя се защо се случва на нашата планета , а не на друга на Плутон например там никой не живее!!!Нито има живот , а все на нашата където живият милиарди хора , животни и красива природа …

  4. nadq
    Изпратен 22.12.2009 на 15:09

    tova 6te se razbie to4no v na6ta planeta
    !!!

  5. Изпратен 21.12.2009 на 20:12

    maleeeeeeeeee ;(

  6. alexandra
    Изпратен 20.12.2009 на 18:25

    neiskam da ima krai na sveta ;( ;( strah me e ….

  7. Иванов
    Изпратен 20.12.2009 на 14:38

    Уважаема госпожо Илиева, ако има астеройд то може да се разбие. Няма да има място за притеснение.
    Ето какво казва за това Баба Ванга – Ванга: Ясновидка и Пророчица, ПРОРОЧЕСТВА ЗА БЪДЕЩЕТО! 2012 Е СЪДБОНОСНА! Ванга предсказа победата на Обама! Америка ще рухне! 2012 година: Няма да има КРАЙ НА СВЕТА! Баба ВАНГА: “Добивът на нефт ще спре”…

    И ако сте чели за това, което казват майте, просто искат хората да се уважават , да не отсичат безразборно горите и да не правим боклуци след нас.
    “ 2012 ПРЕДСКАЗАНИЕТО НА МАИТЕ”
    записано в 683г. Сл. Хр.

    “ О земний човеко,
    В навечерието на 3-то хилядолетие, Деветимата Господари на Времето, са на разположение за да ти опишат човека на Новата Ера.
    Петият свят на Шестата Ера,тази на Мисълта, няма да допусне друго човечество, освен Галактическото.
    Няма повече време, изчерпа се , за да можеш да се учиш на тази планета. Време е да преминеш в четвъртото измерение. Само избраните ще доживеят до Новата Ера на Мир и Универсално братство. Нито една религия, нама да преживее, всички ще изчезнат. Пътят към братството беше насилен от лъжата, която си ти човече. Новото същество ще бъде цялостно от вътре и от вънка, отразявайки и вибрирайки благоприятните космически енергии, които ще идват от Хунабку – Центърът на Галактиката – Единственият Бог на Интергалактическата Федерация.
    Твоят свят човече, никога не е свършвал, както винаги си мислел, защото не съществува светът, а съществува Временният Цикъл, през който преминава съзнанието. Християнският Цикъл вече изпълни предназначението си и сега ще отстъпи масто на Пълният Екоменски Цикъл на Светлината. Новата Раса ще бъде галактическа и ще разменя информация с останалите обитатели на космоса. Затова, трябва да вникнеш в истинските Мистерии на Смърта и Живота и за целта трябва да се пренастроиш /калибрираш/ чрез свещенния календар на 13-те Луни и да оставиш Грегориянският календар. Новото човечество ще ползва нов календар и ще е човечество на мир и братство.
    Калибрирането ще се извърши чрез Тцолкин – Новият Галактически Календар на маите, който на първо време може да бъде на 13-те луни, от 28 дни всеки месец. Новата Ера няма вече да е Слънчева, а ще бъде Лунна, имайки като център на Новото Хилядолетие Жената, Майката, Земята, или с др. думи разбирането за света на маите. Това ще бъде новото пространство – на Жената, един по-спокоен и чувствен свят.
    Ще преживееш моменти на Последният (страшният) Съд преди да достигнеш новият цикъл, който ще започне на 21 декември 2012 година от Грегориянския календар. Преди това, земята и легионите на воините на маите, ще прочистят планетата от низки духове и всякакъв боклук, оставен от хората. Всички които ще се сверят с Новия календар, трябва да помогнат за това, с мисловно концентриране и Ново съзнание. Не трябва да имаш страх, защото той няма да ти помогне. Трябва да развиеш мисълта си в четвъртото Измерение и Шестото Космическо Съзнание. Ние Господарите на Времето, ще се върнем да ти помогнем, но основната помощ, трябва да дойде от теб самия.

  8. Изпратен 19.12.2009 на 12:29

    за вас не знам но мен ме е страх от тоя край на света чукни на дърво да не се случи.

  9. Изпратен 16.11.2009 на 10:10

    Това не е края на света а неговото начало!

    Ето какво е отношението по въпроса за края на света според древната мъдрост на Кабала, която бележи началото си преди почти 6000 години, дълго време преди появата на религиите (преди 2000 години) и други съвременни “духовни” учения. Всичко което се е случило до сега и което предстои да се случи е описано с поразителна точност в автентичните кабалистични книги, и в частност книгата “Зоар” (Сияние). Ние се намираме на прага на качествено ново ниво наразвитие на човешкият род, и именно затова днес Кабала отново се разкрива като методика, която ще ни позволи да преминем и да съществуваме в новия свят!

    Отдавна сме разрушили света и вече сме преминали точката след която няма връщане назад. Според всички изчисления можем да напредваме само към края, и ние се движим към него с много голяма скорост.

    Но, ако достигнем равновесие с природата в желанията и мислите ни, можем да спрем всички “невъзвратими” нарушения на природата. Тези явления не са следствие на нарушенията ни на земно ниво (прекалено потребление, изтощение и замърсяване на средата), а следствие на нашите отношения (егоистичните ни желания и мисли).

    Последните научни данни свидетелстват за това, че измененията, които човек внася чрез своите физически действия в обкръжаващата го среда са много малки и незначителни и не могат да причинят тези промени, които наблюдаваме в природата.

    Измененията в природата са обусловени от програмата на творението: да ни доведе до едно по-висше ниво на съществуване. Това е неизбежно.

    Според това, как ще достигнем равновесие с природата в отношенията на взаимна гаранция и помощ между нас, ние ще окажем въздействие на всички по-ниски нива на природата: животинско, растително, неживо. И всичко ще се успокои. Защото причината е, че всички проблеми (възмущения от страна на природата) възникват поради отсъствие на равновесие между нас хората.

    Същността на всички катаклизми и кризи в света е не нещо други, освен проява на неуравновесени сили. Именно нашите егоистични сили причиняват такива следствия на неживо, растително, животинско и човешко ниво.

    Вулканът който изригва е вътре в мен, вътре в мен бушува цунами, вътре в мен на неживо, растително и животинско ниво няма равновесие. И затова пред мен ми се представят такива външни картини, които се явяват проява на това, което произтича вътре в мен!

    Няма да има край на света. Ние ще стигнем до “почти край на света”, но това ще стане за нас повратен момент към новия живот. Кабала предлага себе си, като система от знания и съвети за поведение в кризисна ситуация, за да можем по-бързо и лесно да излезем на ниво на съвършено съществуване.

  10. калоян
    Изпратен 14.11.2009 на 15:53

    В основата на календара на маите била положена митична начална дата – 13 август 3113 г. преди новата ера. Календарът на маите, без да се обръща внимание на неговата древност, е удивително точен. По съвременни разчети, продължителността на слънчевата година съставлява 365,2422 дена. Маите го изчислили като 365,2420. Разлика – всичко на всичко две десетохилядни.
    Жреците казвали, че от момента на сътворението на човешкият род са минали вече четири цикъла или “Слънца”. Според легендите на маите, всеки цикъл завършва практически с пълно унищожение на цивилизацията, живееща в този цикъл. Сменени са четири човешки раси, които загинали по време на големи катаклизми.
    “Първото Слънце” продължило 4008 години и било разрушено от земетресения. “Второто Слънце” продължило 4010 години и било унищожено от урагани. “Третото слънце” продължило 4081 години и попаднало под огнен дъжд, проливащ се от кратерите на огромни вулкани. “Четвъртото Слънце” (5026 години) било унищожено от потоп.Най-вероятно това е потопът описан в библията.
    Сега ние живеем в последната Пета Епоха от Сътворението или “Петото Слънце”. То е известно и също като “Слънцето на Движението.
    На 21.12.2012 завършват три космически цикъла: завъртането на слънчевата система около Плеядите (26000 годишен цикъл), движението на Плеядите около центъра на Галактиката (230 милиона години) и движението на Галактиката около Централното Слънце… и започва епохата на “Шестото слънце”. Езотериката казва ,че преходът може да стане с кванттов скок -от три измерения ,с които разполагаме в момента да преминем на четири ,като четвъртото измерение е времето.

Начало | Партньори | Публикуване на статия     Copyright ©2024. POBLIZO.COM - През очите на пътешественика. Пътеписи