С каяк в язовир Кърджали

Тридневна екскурзия до язовир Кърджали е добър начин да си починете сред природата.

С каяк в язовир Кърджали

С каяк в язовир Кърджали

Лагерува се в двора на хижа Боровица, като обикновено фирмата организатор осигурява оборудването от палатките и каяците до спасителните жилетки.
Вечер всички се събират около лагерния огън и се веселят до зори.

Ягдтериерът на хижаря. Страхотно куче

Ягдтериерът на хижаря. Страхотно куче

Лагерен огън

Лагерен огън

След кратък инструктаж, първия ден се гребе около 4 часа до единия край на язовира, където се влива река Арда. Мястото е живописно, спокойно и красиво.
Следобеда, може да се организира поход до пещерата Утробата (1ч.30 мин.) и крепостта Патнос.

Вторият гребен поход е доста по-дълъг и е по друг ръкав на язовира. Продължава около 7-8 часа. Гребането е приятно, след като веднъж се схване цаката на всяка лодка. Каяците са различни видове- “банан” е по-широка и стабилна лодка, “лимон”-по-маневрена и тн…

С каяк по водите на язовира

С каяк по водите на язовира

Третият поход е най-интересен. Околността е живописна с причудливи скали, от които може да се скача. Достига се и до стар железен мост (с височина около 10 метра), от който може да се скача при пълноводие.

Язовир Кърджали

Язовир Кърджали

След това изкарване, се запалихме по каяка и си взехме надуваем Gumotex. Ако имате собствена лодка, може да си организирате тур, според желанията и възможностите си.

Автор: Марина Илиева

Публикувано в категория: И-О . Тагове: , , , , , , , , , ,

  

Вашият коментар

Вашият Е-мейл НЯМА да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

*
*

Можете да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>